Luottokortti - Luottokorttivertailu 2024

Voit hakea luottokorttia luottokorttivertailumme avulla. Voit saada jopa 60 päivää korotonta maksuaikaa.

Hae Bank Norwegian luottokorttia Bank Norwegian luottokortin tiedot
Luottoraja Vuosimaksu Todellinen vuosikorko
21,34 %
Mobiilimaksu Koroton maksuaika Ikäraja
, , ,
Esim. maksulykkäyksen yhteydessä korko 19,50 % (sis. viitekoron 1.1.2024) ja tod. vuosikorko 21,34 % 1500 € luotolle. Takaisinmaksu 12 erässä (139 €) kuukauden välein. Kulujen osuus on 163 €, yhteensä 1663 €. Sopimus on voimassa toistaiseksi.
Hae Morrow Bank luottokorttia Morrow Bank luottokortin tiedot
Luottoraja Vuosimaksu Todellinen vuosikorko
21,34 %
Mobiilimaksu Koroton maksuaika Ikäraja
, ,
Korkoesimerkki ostoksen osamaksun yhteydessä Mastercard - luottokortilla: Korko 19,50 % ja tod. vuosikorko 21,34 %, 1 000 €/12 kk. Yht: 1 108,74€.
Hae Sweepbank luottokorttia Sweepbank luottokortin tiedot
Luottoraja Vuosimaksu Todellinen vuosikorko
21,34 %
Mobiilimaksu Koroton maksuaika Ikäraja
, ,
Esim. 1.500 € luotto, vaihtuva nimelliskorko 19,50% (korkolain mukainen viitekorko 4,50% + 15,00% marginaali), todellinen vuosikorko 21,34%. Takaisinmaksu 12 kuukauden maksuerissä 138,59 €/kk, kulujen osuus 163,12 €, kokonaiskustannus 1.663,12 €.

Luottokortti on syrjäyttänyt käteisen

Luottokortti on maksuväline, jonka avulla voit tehdä ostoksia nyt ja maksaa ne myöhemmin. Sen tarjoama luottoraja mahdollistaa joustavuuden taloudenhoidossa, sillä voit hankkia tarvitsemasi tuotteet tai palvelut heti, vaikka tilillä ei juuri sillä hetkellä olisikaan katetta. Kortin ominaisuuksiin kuuluu tyypillisesti myös mahdollisuus saada erilaisia etuja, kuten bonuksia tai pisteitä tehdessäsi ostoksia tietyissä kaupoissa tai verkossa.

Kun harkitset luottokortin hankintaa, on tärkeää vertailla eri vaihtoehtoja. Luottokorttien kustannusrakenteet vaihtelevat merkittävästi koron, vuosimaksujen ja muiden maksujen suhteen. Monet pankit, kuten Nordea ja OP, tarjoavat useita eri luottokorttivaihtoehtoja, jotka on suunniteltu sopimaan erilaisiin elämäntyyleihin ja taloudellisiin tarpeisiin.

On myös hyvä huomioida, että luottokortilla maksaminen on turvallista ja se voi tarjota lisäsuojaa ostoksille. Maksutapaetuja keräävät kortit, kuten S-Pankin S-Etukortti Visa, antavat lisäarvoa jokapäiväiseen ostosten tekoon, tarjoamalla esimerkiksi bonusta tai alennuksia. Valitsemalla itsellesi sopivimman luottokortin voit hyötyä sen tarjoamista eduista ja joustavista maksuajoista.

Luottokortti vai pankkikortti?

Luottokortti on maksuväline, joka tarjoaa sinulle joustavuutta ja useita etuja. Tämä osio pureutuu sen määritelmään, ominaisuuksiin sekä eroihin debit-korttiin nähden.

Mikä on luottokortti?

Luottokortti on kortti, joka mahdollistaa ostosten tekemisen lainattua rahaa käyttäen. Kun teet ostoksen luottokortilla, saat luottoa, jonka voit maksaa takaisin sovitun ajan kuluessa. Kortti ei vedä varoja suoraan pankkitililtäsi oston yhteydessä, toisin kuin debit-kortti.

Luottokortin ominaisuudet

Luottokortti tarjoaa useita ominaisuuksia jotka voivat sisältää:

 • Luottoraja: Enimmäismäärä rahaa, jonka voit kuluttaa.
 • Korkoehtoja: Korot määrittävät, paljonko maksat käyttämästäsi luotosta.
 • Lyhennysvaihtoehdot: Joustavuus luoton takaisinmaksun suunnittelussa.
 • Lisäpalvelut: Vakuutukset, bonukset ja alennukset.

Luottokortti vs Debit-kortti

Ero luotto- ja debit-kortin välillä on niiden liittyminen sinun rahoitustilanteeseesi:

Luottokortti Debit-kortti Käyttää lainattua rahaa Käyttää tilisi varoja Mahdollistaa maksun siirtämisen Velottaa suoraan tililtä Tarjoaa usein lisäetuja, kuten bonuksia Harvemmin tarjoaa lisäetuja Vaikuttaa luottotietoihin Ei yleensä vaikuta luottotietoihin

Kun käytät luottokorttia, olet luotto ominaisuuden ansiosta kykenevä säätelemään kulutustasi ja hyödyntämään kortin tarjoamia etuja ja joustavuutta. Debit-kortti puolestaan sopii sinulle, jos haluat pitää menosi tiukasti nykyhetken varoihin sidottuna.

Luottokortin hakeminen

Hankkiessasi luottokorttia, on ensiarvoisen tärkeää tuntea hakemusprosessi ja sen vaatimat kriteerit. Tässä osiossa käydään läpi, miten voit hakea luottokorttia, mitä hakemusvaatimuksia sinun tulee täyttää, sekä luottovaatimukset, jotka ovat välttämättömiä hyväksytylle luottokorttihakemukselle.

Hakemusvaatimukset

Kun aloitat luottokortin hakemisen, varaudu siihen, että sinulla tulee olla säännölliset tulot. Tämä osoittaa kykysi selviytyä luoton takaisinmaksusta. Suomessa yleinen vaatimus on, että olet vähintään 18 vuotias. Ota huomioon myös, että luottokortin myöntäjä tarkistaa luottotietosi.

Miten hakea luottokorttia?

Luottokortin hakeminen käynnistyy useimmiten täyttämällä hakemus joko verkossa tai pankin konttorissa. Tarkista ja vertaile luottokortit huolellisesti, jotta löydät juuri sinulle sopivimman vaihtoehdon. Voit vertailla eri luottokortteja esimerkiksi käyttämällä Pankkikortti.comin luottokorttivertailua, joka auttaa sinua tunnistamaan kortin ominaisuudet, kuten vuosimaksut ja muut kulut.

Kuka voi saada luottokortin?

Hyväksyttyä luottokorttihakemusta varten sinun on täytettävä tiettyjä luottovaatimuksia. Luotonantajat arvioivat maksukykyäsi päättääkseen, saatko luottokortin. Tämä arviointi perustuu muun muassa tulojesi ja menojen suhteeseen sekä olemassa olevien velkojen määrään. Ole valmis toimittamaan tarvittavat dokumentit, kuten palkkatodistukset tai verotiedot, hakemusprosessin aikana.

Luottokortin kulut ja korot

Kun hyödynnät luottokorttia, on tärkeää ymmärtää siihen liittyvät kulut ja korot. Yksityiskohtien tunteminen auttaa sinua tehostamaan kortin käyttöä ja välttämään turhia kuluja.

Todellinen vuosikorko kertoo todelliset kulut, jos maksat luotto ominaisuudella

Todellinen vuosikorko kuvastaa luottokortin vuotuista korkomenoa, jossa on huomioitu kaikki lainan kustannukset, esimerkiksi tilinhoitomaksut ja muut mahdolliset kulut. Tämä prosenttiluku antaa sinulle kattavan kuvan todellisesta kustannuksesta, jonka maksat luoton käytöstä vuodessa. Vertailun halvin kortti ei ole sama kaikille, mutta todellinen vuosikorko laskettuna on luotettava mittari eri korttitarjousten vertailussa.

Korotonta maksuaikaa jopa 60 päivää

Luottokortit tarjoavat mahdollisuuden korottomaan maksuaikaan, joka tarkoittaa ajanjaksoa, jonka aikana tehdyistä ostoksista ei kerry korkoa. Tämä aika on yleensä 30 – 60 päivää oston tekemisestä. Jotta et joutuisi maksamaan korkoa, sinun tulee maksaa käyttämäsi luotto pois tässä ajassa kokonaisuudessaan. Luottokortin korko ja sen laskeminen ovat keskeisiä tekijöitä luottokorttia valittaessa.

Luottorajaa jopa 15 000 euroa

Luottoraja määrittää sen summan, jonka voit luotolla maksimissaan kuluttaa. Luottorajan kokoa kannattaa harkita tarkasti, sillä se voi vaikuttaa käytettävissä olevan luoton korkoon. Yleensä suuremman luottorajan kortit sisältävät korkeamman vuosikoron. On myös mahdollista löytää luottokortti, jonka korko pysyy kohtuullisena huolimatta korkeasta luottorajasta. Kuitenkin, korkeampi luottoraja tarkoittaa suurempaa vastuuta ja korostaa budjetin sekä menojen hallinnan tärkeyttä.

Luottokortin maksuvaihtoehdot

Luottokortti tarjoaa joustavuutta päivittäisiin maksuihin ja turvaa yllättävissä tilanteissa. Ymmärtämällä luottokortin maksuvaihtoehdot, voit hyödyntää korttiasi tehokkaasti ja turvallisesti.

Miten maksaa luottokortilla?

Kun maksat luottokortilla, sinun tulee vain ojentaa korttisi myyjälle tai syöttää korttitiedot verkkokaupassa. Korttinne tiedot luetaan joko magneettijuovan, sirun kautta tai lähimaksun yhteydessä. Joka kuukausi saat luottokorttiyhtiöltä laskun käyttämästäsi luotosta, jonka voit maksaa kerralla tai osissa.

Missä ja milloin voit käyttää luottokorttia?

Luottokortilla voit maksaa kaikkialla maailmassa, missä kortti hyväksytään. Useimmat liikkeet, hotellit, ravintolat sekä verkkokaupat tarjoavat mahdollisuuden maksaa luottokortilla. Luottokortin tunnusluku (PIN-koodi) voi olla tarpeen tietyissä maksupäätteissä tai automaateissa.

Luottokortin hyödyt ostoksissa

Luottokortti tarjoaa ostoksissasi lisäaikaa maksulle ja mahdollistaa suurempien hankintojen tekemisen myös silloin, kun varat eivät ole heti käytettävissä. Luottokorteissa on usein myös kattavampia ostoturvavakuutuksia ja muita etuja kuten kerryttämiäsi bonusohjelmapisteitä tai käteispalautuksia.

Luottokorttien vertailu kannattaa

Valitessasi luottokorttia, on tärkeää vertailla eri vaihtoehtoja. Luottokorttimarkkinoilla on monenlaisia kortteja, joista jokaisella on omat etunsa. Vertailu auttaa sinua tunnistamaan ne kortit, jotka tarjoavat juuri sinulle räätälöidyt edut, kuten matkavakuutuksen tai parhaat luottoehdot.

Luottokorttien Vertailu

Luottokorttien kriteerit vaihtelevat suuresti pankista ja kortin tarjoajasta riippuen. Korttien vertaaminen Pankkikortti.com luottokorttivertailulla auttaa sinua löytämään parhaan vaihtoehdon. Vertailun kohteita ovat yleensä:

 • Luottoraja: Kuinka suuren luoton kortti tarjoaa?
 • Korot ja kulut: Mikä on kortin vuosimaksu tai muut mahdolliset kulut?
 • Korko: Mitä korkoa maksat käyttämäsi luoton osalta?

Erityisominaisuudet ja lisäpalvelut

Luottokortit sisältävät erilaisia lisäetuja, kuten:

 • Bonukset: Pisteitä, alennuksia tai cashback-etuja ostoksista.
 • Vakuutukset: Useimmat premium-luottokortit sisältävät matkavakuutuksen ja peruutusturvan.
 • Kanta-asiakasohjelmat: Esimerkiksi ilmailuyhtiöiden tai hotelliketjujen kanssa tehtyä yhteistyötä.

Parhaan luottokortin valitseminen

Kun valitset luottokorttia, kiinnitä huomiota seuraaviin seikkoihin:

 1. Tavoitteesi ja kulutustottumuksesi: Mikäli matkustat paljon, kortin sisältämä matkavakuutus voi olla sinulle arvokas etu.
 2. Visa vai Mastercard: Molemmat ovat laajalti hyväksyttyjä, mutta tarjolla olevat edut voivat vaihdella.
 3. Luottokortin kustannukset versus hyödyt: Arvioi kulloinkin mainostettuja etuja suhteessa kortin kuluihin.

Muistathan, että vertailu auttaa sinua tunnistamaan kortin, joka vastaa parhaiten tarpeitasi ja tarjoaa arvoa juuri sinun elämäntilanteeseesi.

Vinkkejä ja neuvoja luottokortin käyttöön

Luottokortin hallinta vaatii huolellisuutta ja tietoa siitä, miten korttia kannattaa käyttää. Tässä osiossa käydään läpi, miten voit hallita luottokorttiasi viisaasti, yleisiä luottokortinkäytön virheitä ja niiden välttämistä sekä luottokortin turvallisuusnäkökohtia.

Kuinka hallita luottokorttia?

Luottokorttisi hallinnan perustana on budjetin laatiminen ja sen noudattaminen. Suunnittele kuukauden menot etukäteen ja pidä huolta, että et kuluta enemmän kuin mitä sinulla on varaa maksaa takaisin laskun eräpäivänä. Voit myös hyödyntää pankkisi tarjoamia työkaluja menojen seuraamiseen. Käyttöön otettu luottokortti ei tarkoita sitä, että sen luottorajan verran tulee kuluttaa; käytä korttia ennemminkin harkiten.

Yleiset virheet ja niiden välttäminen

Yleisiä virheitä luottokortin käytössä ovat liiallisen luoton käyttö ja vain minimilyhennyksen maksaminen. Tällöin korot ja maksut voivat kasvaa nopeasti. Muista aina maksa laskusi ajallaan välttääksesi viivästyskorot. Hyvä käytäntö on maksaa lasku kokonaan kuukauden aikana, jolloin vältät ylimääräiset kulut. Mikäli tehdä ylimitoitettuja ostoksia, saatat joutua maksuvaikeuksiin, jotka voivat vaikuttaa luottotietoihisi.

Luottokorttiturvallisuus

Luottokortin turvallisuus on tärkeää. Varmista, että pidät korttisi tiedot suojattuna eikä kukaan ulkopuolinen pääse käsiksi tunnuslukuihisi. Kun käy korttisi käyttöön internetissä, valitse turvalliset maksuympäristöt ja vältä avoimen Wi-Fi käyttöä luottokorttitietoja syöttäessäsi. Jos korttisi katoaa tai sitä käytetään ilman lupaasi, toimi siihen annettujen ohjeiden mukaisesti – ilmoita väärinkäytöstä välittömästi pankillesi tai luottokorttiyhtiöllesi.

Käytä luottokorttia vastuullisesti

Luottokortti on hyödyllinen väline päivittäisessä taloudenhallinnassa, kunhan käytät sitä oikein. Sinun tulisi aina pitää mielessä, että luotto on maksettava takaisin, ja tätä varten on hyvä olla säännöllisiä tuloja.

Budjetointi

Aloita asettamalla itsellesi kuukausibudjetti. Määritä, kuinka paljon voit käyttää luottokortilla kuukausittain ilman, että taloutesi joutuu paineen alle.

Kuukauden tulot Kuukauden menot Luottokortin käyttö 2500 € 2000 € 500 €

Maksusuunnitelma

Huolehdi, että sinulla on selkeä suunnitelma luoton takaisinmaksuun. Jos mahdollista, maksa koko lasku kuukauden lopussa ilman lisäkorkoja.

Ostopäätökset

Mieti tarkkaan ennen jokaista ostosta: Onko tämä hankinta todella tarpeellinen? Älä osta spontaanisti ja vältä heräteostoksia.

Turvallisuus

Lisäksi on tärkeää suojata luottokorttisi väärinkäytöltä. Käytä aina vahvoja salasanoja ja hyödynnä kortin tarjoamaa biometristä tunnistautumista.

Kun käytät luottokorttia vastuullisesti, se voi olla erinomainen työkalu taloutesi hallinnassa ja jopa parantaa luottokelpoisuuttasi. Luottokorttien järkevä käyttö auttaa välttämään velkakierteen ja mahdollistaa taloudellisen turvallisuuden tunteen.